luni, 23 ianuarie 2012

Papanaşi cu dulceaţă de vişine

Astăzi ne alăturăm unui proiect frumos şi anume Lunea-Gateste Romaneste, la iniţiativa lui Alice. Am pregătit papanaşi cu dulceaţă de vişine , un desert tradiţional românesc cu o istorie veche şi delicioasă:).


Ingrediente (4 papanaşi):
1 pachet branză de vaci (250g)
1 ou
100 g făină + 1 vârf de bicarbonat de sodiu
50 g zahăr + 1 plic zahăr vanilat
10 linguri de unt
8 linguri dulceaţă de vişine
8 linguri smântână

1. Amestecaţi brânza de vaci, zahărul şi gălbenuşul.


2. Adăugaţi făina amestecată cu bicarbonatul. 


3. Separat albuşul se bate spumă şi se pune peste celelalte ingrediente.



4. Frământaţi toate aceste ingrediente până obţineţi un aluat care să nu fie nici prea tare, dar nici prea moale.


5. Aluatul se împarte în patru bucăţi, care se turtesc şi cu ajutorul degetelor se face în mijloc câte o gaură.


6. Se prăjesc pe ambele părţi în unt  încins. Am ales untul pentru că ni se par papanaşii mai gustoşi aşa.  Se scot pe o hârtie absorbantă.


7. Papanaşii se servesc cu smântână şi dulceaţă.

                                                            Poftă bună!


Mulţumim Alice şi felicitări pentru proiect:)

6 comentarii:

  1. Simpli si gustosi !...ei poate ceva calorii, dar hai ca acum la frig merge.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,, da merge din cand in cand:D

    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. De multa vreme nu am mai papat asa ceva :( , sunt deliciosi !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Noroc cu Alice, ca si noua tare pofta ne era:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Sisters!!!!!!!!! Mi-ati facut asa o pofat..sigur trebuie sa fac si eu citiva.
    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. He,he ne-am facut pofta reciproc:D
    Multumim si noi mult

    te pupam

    RăspundețiȘtergere