sâmbătă, 12 martie 2011

Scrumbie la gratar cu lamaie, usturoi si marar

Va propunem sa incercati reteta urmatoare, noua ni s-a parut minunata (sursa de inspiratie a fost Daniel). Scrumbia este un peste gras, cu multe oase, dar cu o carne  foarte gustoasa. Pentru a reduce inconvenientul cu oasele pestele se cresteaza asa cum va povestim mai jos, este o tehnica care chiar functioneza.

Ingrediente pentru 2 portii:
2 scrumbii
4 catei de usturoi
1 lamaie mare
cateva fire de marar
sare, piper

Se spala si se curata pestii. Se sterg cu hartie absorbanta, dupa care se cresteaza de la cap la coada. Crestaturile trebuie facute foarte aproape una de alta, la 2-3 mm distanta. Se presara sare si piper si se umplu pestii cu felii de lamaie, 1-2 catei de usturoi si cateva fire de marar. Se pun pe gratarul incins sau pe o plita, pe care e preferabil sa puneti niste sare marina pentru a nu se lipi. Se intoarce pestele pe gratar sau plita o singura data. Se servesc alaturi de cartofi natur si de un pahar cu vin alb sec.


                                                                      Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu