sâmbătă, 5 martie 2011

Brownies

Brownie este o prajitura care iti doresti sa nu se termine niciodata:D
Negresa (brownie) este cea mai populara prajitura a Statelor Unite. De-a lungul timpului a cunoscut multiple forme si ingrediente, dar de baza a ramas desigur negresa cu ciocolata si nuci sau alune...este si preferata noastra -nici o saptamana fara brownie. Merge foarte bine dimineata, la pranza sau seara:)) la cafea, ceai sau lapte.
Ingrediente:
- 150 gr de unt
- 200 gr de ciocolata  taiata in bucatele mici

- 4 oua mici
- 150 gr de zahar
- 150 gr de faina
-1 lingura cacao
-1 lingurita de esenta de vanilie (sau 1 pliculet de zahar vanilat)
- 50 gr alune,nuci,fulgi de migdal, etc (optional)


1. Se topeste untul la foc mediu intr-o craticioara.



2. Dupa ce se duce spuma, dam focul la minim si adaugam bucatelele de ciocolata si amestecam pana se topesc complet.



3. Luam vasul de pe foc dupa care adaugam cacaoa si amestecam pana se incorporeaza total.
4. Adaugam pe rand ouale,  zaharul, vanilia si faina, dupa care adaugam si alunele.



 5. Se unge tava cu unt, se pune hartie de copt si turnam compozitia.


6. Se introduce tava in cuptorul preincalzit  pentru aproximativ 35 de minute.
7. Scoatem tava din cuptor si o lasam  sa se raceasca complet 

                                                               
                                                                                 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu