joi, 14 aprilie 2011

Salată de ardei copţi

Din seria ''ce mai avem prin congelator'', am făcut o salată de ardei copţi care a ieşit extraordinară:)

Ingrediente:
10 ardei (proaspeţi, in caz că  e sezon)
ulei de masline, oteţ balsamic
sare

Se aleg ardeii, (ideal este să fie cât mai graşi şi drepţi -să se poată coace uniform). Se pun la copt pe o plită incinsă, pusă pe aragaz la foc mediu. Se întorc pe toate părţile, pentru a se coace uniform. Se pun într-un castron, se presară cu sare şi se lasă acoperiţi  până se răcesc ( aproximativ 20 minute).
Apoi, se curăţă ardeii  de coajă (fără a se spăla deoarece işi vor pierde din gustul de copt care ştiţi foarte bine cât este de bun:) şi se aşează  într-un castron.
Separat se prepară un sos din ulei de măsline, sare şi oţet balsamic care se toarnă peste ardeii din castron.

Noi am pus pe deasupra şi câteva feliuţe de usturoi.
Un deliciu!

                                                                           Poftă bună!

marți, 12 aprilie 2011

Tocanita de pui

O reteta  pe care noi o pregatim deseori, pentru ca se gateste rapid si este foarte gustoasa. Speram sa va placa:).

Ingrediente:

700 gr carne de pui (pulpe,piept sau aripioare)
150 ml ulei
6-7 linguri sos de rosii
2 legaturi ceapa verde
2 legaturi usturoi verde
1 legatura patrunjel
sare, piper, boia

Puiul taiat bucati se curata si se spala. Bucatile de pui se condimenteaza si se prajesc pana se rumenesc putin.
Se scot si se pun intr-un vas in care punem cateva servetele, pentru a absorbi uleiul.
Din uleiul in care s-a prajit puiul se iau 2-3 linguri si se pun intr-o cratita in care punem la calit verdeturile (mai   putin patrunjelul).
Lasam sa se caleasca cateva minute si adaugam puiul.
 
Mai lasam  inca 10 minute la foc moderat.
Punem bulionul, jumatate din cantitatea de patrunjel taiat marunt si potrivim de sare si piper. Cand e gata se preasara patrunjel pe deasupra si se serveste simplu, cu piure sau cu ce aveti voi chef :D
                                                                        Pofta buna!


miercuri, 6 aprilie 2011

Salată de vinete cu ceapă verde


Salata de vinete este o opţiune foarte bună pentru zilele de post! Am ales varianta clasică pentru că după părerea noastră, este si cea mai gustoasă.......păstrează gustul extraordinar al vinetei coapte. Nouă ne place la nebunie!!
Si pentru că anul trecut am fost hărnicute si ne-am pregătit de iarnă cu toate cele bune:)), am scos din congelator un pachet de vinete, l-am lăsat la dezgheţat, după care ne-am pus pe treabă.

Ingrediente (4 portii)

1 pachet vinete
sare
piper (optional)
ulei de floarea soarelui
3 fire de ceapă verde
1 gălbenus ou (opţional)

Am dezgheţat vinetele si  le-am lăsat la scurs.

Le tocăm mărunt.
Se taie ceapa mărunt si se pune peste vinete.
Se pun întru-un castron, adăugăm sare si ulei si amestecăm bine. Cui îi place si nu tine post poate adăuga si un gălbenuş de ou.
Cine are si ardei copti....e si mai bună:D:D
 
                                                                      Pofta buna!

marți, 5 aprilie 2011

Trufe de ciocolata

Minunatul desert care urmeaza se face fara mari probleme si in casa. Se prepara foarte usor, dar dureaza ceva mai mult racitul compozitiei...dar merita asteptarea:D. Un dulce tare bun, cu o concentratie mare de ciocolata pentru impatimiti.... ca si pentru noi de altfel:))

Ingrediente: (20 bucati)

170 gr ciocolata menaj
120 ml frisca lichida
40 gr migdale macinate
55 gr unt nesarat
3 linguri rom sau esenta (ce aveti prin casa)
3 linguri cacao

Se topeste ciocolata la bain-marie.
Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga frisca lichida, romul si migdalele macinate si se amesteca bine.
Compozitia se lasa 2 ore la rece, pana cand se intareste.
Se ia cate o lingurita din compozitie si se modeleaza sub forma de minge sau ceva asemanator:)) in functie de preferinta sau indemanare:).

Se aseaza pe un platou si se lasa la frigider 1 ora, dupa care se scot si se tavalesc prin cacao. Se aseaza fiecare trufa intr-un cosulet de hartie sau orice alta hartie aveti la indemana.


Enjoy

luni, 4 aprilie 2011

Pancakes

Pofteam de ceva vreme la faimoasele clătite americane şi uite că astăzi le-a venit şi lor rândul:).
Cu siguranţă o alegere excelentă… Pufoase, uşor de făcut....absolut delicios!!
Reţeta o avem de la o persoană tare dragă nouă care este expertă în pancakes:)....şi astăzi ne-am luat la întrecere....şi arată cam aşa:


Ingrediente (12-14 bucăţi)

1 cană făină (250 g)
1 lingură zahăr
1 linguriţă praf de copt
¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
¼ linguriţă sare
1 ou bătut
1 căni lapte bătut
2 linguri ulei

Într-un bol mixăm oul cu laptele.
Separat se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul şi zahărul. Se adaugă treptat peste amestecul de lapte cu ou şi se mixează până obţinem o compoziţie omogenă.
Se încinge un strop de ulei în tigaie şi se pune 1/2 de polonic de compoziţie.
Se lasă un pic şi se întoarce pe partea cealaltă.
Se servesc cu ce vă place mai mult: ciocolată, dulceaţă sau miere.
                                                                    
                                                                        Enjoy!

duminică, 3 aprilie 2011

Rulou de primavara

Verdeturile proaspete ne aduc pe masa toata prospetimea primaverii. Leurda are o aroma usoara de usturoi, se poate folosi in stare proaspata in salate, sau gatita sub forma de piureuri, supe, creme.

Ingrediente:

4 oua
4 legaturi leurda
3 fire ceapa verde
2 linguri telemea rasa
2 linguri lapte
sare, piper
2 linguri ulei

Se spala leurda si se opareste cca 5 minute.
Se trece prin jet de apa rece, se lasa sa se scurga si se toaca. Se toaca ceapa verde si se caleste intr-o lingura de ulei. Adaugam leurda tocata, sarea si piperul.
Intr-un castron batem ouale impreuna cu cele 2 linguri de lapte si telemeaua.
Se face o omleta, intindeti  pe deasupra un strat de leurda si rulati.
 Aveti grija sa nu puneti prea multa umplutura asa cum am facut noi ::))
                                                                     Pofta buna!

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Tigaie picantă

Dacă vă plac ficăţeii, atunci nu trebuie să rataţi reţeta de astăzi. Ficăţeii de pui, bine preparaţi sunt fragezi şi delicioşi. Pe lângă ingredientele enumerate mai jos, noi am adăugat inimioare de pui şi pipote.

Ingrediente:

500-600 gr ficăţei de pui
1 ceapă
100 gr bacon
1 lingură oţet balsamic
2 linguri ulei de măsline
1/4 pahar vin alb
un vârf de ardei iute uscat şi tocat mărunt
sare, piper, boia
pătrunjel

1. Ficăţeii se curăţă de pieliţe, fiere şi se spală. Baconul se taie fâşii.


2. Într-o tigaie adâncă punem la călit ceapa împreună cu bacon-ul tăiate mărunt, apoi adăugăm ficăţeii.
3. Se sotează la foc iute timp de 3-4 minute amestecând din când în când. Adăugăm condimentele, ardeiul, oţetul balsamic şi lăsăm să se evapore, caramelizând astfel sosul. Se pune vinul şi lăsăm încă 3-4 minute.
4. Presărăm pătrunjel verde pe deasupra şi se serveşte cu garnitură de piure sau orez.

 
                                                              Poftă bună!

vineri, 1 aprilie 2011

Brioşe cu ciocolată şi vişine

Ne place ciocolata, dar ne plac şi vişinele şi atunci ne-am gândit că bune ar fi nişte brioşe cu multă ciocolată:). Au un gust aparte şi sunt excelente la ceai sau la cafea.
Sunt adevărate delicii, potrivite pentu orice ocazie. Se poate folosi orice tip de ciocolată, atât neagră cât şi cu lapte.
Dacă vreţi să vă potoliţi pofta de ciocolată nu mai staţi pe gânduri:D

Ingrediente (20 bucăţi)
250 gr ciocolată  menaj
400 făină
1 lingură praf de copt
55 gr cacao
100 gr zahăr fin
2 ouă
2 lingurite esenţa vanilie sau zahăr vanilat
6 linguri ulei floarea soarelui
375 ml lapte
200 gr ciocolată tocată in bucăţi mici
o cana de visine

1. Topim ciocolata la bain-marie.  

2. Întru-un bol mediu  amestecăm făina, praful de copt şi cacaoa, apoi adăugăm zahărul şi cele doua ouă.
 

3. Întru-un alt bol punem esenţa de vanilie, uleiul şi laptele.
Ciocolata topită se incorporează în amestecul cu făină şi se adăugă bucăţile de ciocolată.

Nu se bate, doar se amestecă puţin.
4. Se toarnă din compoziţie în hârtiile speciale puse într-o tavă. Se adaugă şi vişinele în fiecare formă.

Se coc 20-25 minute .
Poftă bună!