marți, 1 noiembrie 2011

Supă cremă de dovleac

Aşa cum am promis săptămâna trecută, am făcut supă-cremă de dovleac. Ne place atât de mult dovleacul, încât în ultima săptămână am pregătit 4-5 feluri de mâncare având la bază această minunată leguminoasă.Vă recomandăm să încercaţi reţeta de astăzi pentru aroma şi gustul ei desosebit.

*Pozele cu ingredientele şi modul de preparare lipsesc pentru că le-am şters din greşeală:))


Ingrediente:
500 g dovleac
1 cartof potrivit
1 ceapă mică
smântână
supă de legume
sare, piper
3 linguri ulei de măsline


1. Dovleacul se taie felii şi se pune la copt împreună cu 2 căţei de usturoi, aproximativ 1 oră.
2. Între timp punem cartoful şi ceapa la fiert.
3. Când este gata dovleacul, se curăţă de coajă şi se pune într-o cratiţă. Procedăm la fel şi cu usturoiul.
4. Adăugăm cartoful şi ceapa, fierte şi tăiate cubuleţe, supa de legume şi uleiul.
5. Mixăm cu blenderul până devine o cremă fină. Punem cratiţa la foc mic pentru 5 minute.
6. Se serveşte caldă, adăugând un pic de smântână în momentul servirii.


6 comentarii: