Dulceaţa de gutui este grozavă şi este una dintre dulceţurile noastre preferate. Este dulce-acrişoară şi are o aromă specială.E numai bună la micul dejun...mai ales cu pâine prăjită şi un strop de unt. A fost pentru prima dată când am pregătit această minunăţie, dar vă spunem cu siguranţă că nu va fi ultima:).
* Etichetele le-am găsit pe site-ul bucătar maniac la etichete pentru borcane şi tare mult ne-au plăcut!:)
Ingrediente:
8 gutui mari
400 g zahăr
zeama de la 3 lămâi
1. Gutuile se spală bine şi se şterg cu un şervet de bucătărie.
2. Noi le-am tăiat bucăţi potrivite şi le-am ras cu ajutorul robotului de bucătărie.
3. Se stropesc cu jumătate din cantitatea de zeamă de lămâie.
4. Într-o cratiţă punem 600 ml apă, zahărul şi restul de zeamă de lămâie.
5. După ce a dat un clocot, adăugăm gutuile rase.
6. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 45 de minute, amestecând din când în când.
7. Este gata atunci când luăm cu lingura şi aceasta nu se împrăştie.
8. Punem dulceaţa în borcane sterilizate, închidem bine, iar apoi le punem cu capacul în jos timp de 5-10 minute.
Enjoy!
vreau si eu gem de gutui de casa :) yammy
RăspundețiȘtergereHe,he si noi mai vrem doar ca s-a terminat:(
RăspundețiȘtergere