Îţi propunem o reţetă de sezon supergustoasă!
Aluatul este cel pe care îl folosim de obicei şi îl găsiţi aici + un cub de unt.
Ingrediente pentru umplutură:
2 gutui mari
4-5 linguri de zahăr
zeama de la o lămăie
1. Gutuile se spală bine, se şterg cu un prosop, iar apoi le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici.
( noi am folosit robotul de bucătărie:))
2. După ce am ras gutuile, se pun într-o cratiţă, adăugăm 4-5 linguri de zahăr, stropim din belşug cu zeamă de lămâie şi le lăsăm la foc mic timp de aproximativ 25 de minute.
3. Pregătim aluatul nostru clasic de plăcintă.
4. Se întinde o foaie de aluat subţire şi se pune în tava unsă cu unt (noi am folosit o tavă rotundă de tartă).
5. Punem umplutura, iar deasupra încă o foaie de aluat. Ungem suprafaţa foii cu unt şi înţepăm cu furculiţa din loc în loc pentru a nu se umfla foaia.
6. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute.
7. Când e gata se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr pudră.
Poftă bună!
DELICIOASA PLACINTICA VOASTRA !!!
RăspundețiȘtergereMultumim:) e chiar delicioasa
RăspundețiȘtergerece aromata trebuie sa fie! imi aduce aminte de placintele bunicii! :* :*
RăspundețiȘtergeremaxim de aromata:)
RăspundețiȘtergerefoarte gustoasa tarta cu gutui! ii simt aroma placuta :)
RăspundețiȘtergereNe-ai reamintit de bunatatea asta de placinta, Timea...deci saptamana asta cred ca repetam experienta delicioasa:D
RăspundețiȘtergere:) am s-o incerc si eu intr-o zi...am facut in combinatie cu mere si e la fel de buna...dar am sa fac si doar cu gutui. va pup
RăspundețiȘtergereE foarte buna si cu mere dar simpla este unica:)
RăspundețiȘtergereTe pupam si noi