Aşa cum am promis săptămâna trecută, am făcut supă-cremă de dovleac. Ne place atât de mult dovleacul, încât în ultima săptămână am pregătit 4-5 feluri de mâncare având la bază această minunată leguminoasă.Vă recomandăm să încercaţi reţeta de astăzi pentru aroma şi gustul ei desosebit.
*Pozele cu ingredientele şi modul de preparare lipsesc pentru că le-am şters din greşeală:))
*Pozele cu ingredientele şi modul de preparare lipsesc pentru că le-am şters din greşeală:))
Ingrediente:
500 g dovleac
1 cartof potrivit
1 ceapă mică
smântână
supă de legume
sare, piper
3 linguri ulei de măsline
1. Dovleacul se taie felii şi se pune la copt împreună cu 2 căţei de usturoi, aproximativ 1 oră.
2. Între timp punem cartoful şi ceapa la fiert.
3. Când este gata dovleacul, se curăţă de coajă şi se pune într-o cratiţă. Procedăm la fel şi cu usturoiul.
4. Adăugăm cartoful şi ceapa, fierte şi tăiate cubuleţe, supa de legume şi uleiul.
5. Mixăm cu blenderul până devine o cremă fină. Punem cratiţa la foc mic pentru 5 minute.
6. Se serveşte caldă, adăugând un pic de smântână în momentul servirii.
arata excelent! e preferata mea in acest sezon :*
RăspundețiȘtergere:)multumim
RăspundețiȘtergerearata demential:) Andreea
RăspundețiȘtergereMultumim Andreea:)
RăspundețiȘtergerete pupam
tot zic ca fac si eu si nu mai apuc , dar nu e timpul pierdut inca ;) ..
RăspundețiȘtergere:)pai haide, curand dispar dovlecii din piata!
RăspundețiȘtergere