marți, 25 octombrie 2011

Placintă cu dovleac

Pentru că dovleacul este în plin sezon, ne-am gandit că, decât să-l sacrificăm pentru halloween....mai bine să-l transformăm intr-o placintă:). Si uite aşa incepe seria placintelor la noi in casă!..şi ne place tare mult.

Aluat:

500 g făină
 
1 cană de apă caldă
jumătate de cană de ulei
1 ou
un praf de sare


Umplutura:
dovleac curăţat şi dat pe răzătoarea mare cât cuprinde:)
scor
ţişoară/zahăr (opţional)

1. Frământăm aluatul din ingredientele enumerate mai sus. Dăm deoparte şi ne apucăm de curăţat şi ras dovleacul.

2. Îl călim la foc potrivit 15 minute amestecat cu scorţişoară şi zahăr. E bine să gustaţi înainte, pentru că de cele mai multe ori dovleacul nu are nevoie de zahăr.
 3. Aluatul se împarte în patru.Se ia o bucată de aluat, se întinde  şi se aşează în tava tapetată  cu făina. Noi am folosit o tavă de tartă, dar se poate folosi oricare.Din cantitatea de aluat iese o tavă mare, ca cea de aragaz sau două de tartă, cum a fost în cazul nostru.
Adăugăm dovleac din belşug :). 
4. Luăm o altă bucată de aluat şi îl întindem peste dovleac. Dăm la cuptor aproximativ 45 de minute.
5. Scoatem plăcinta din cuptor şi pudrăm cu zahăr pudră. Lăsăm să se răcească, teoretic....(la noi nu a functionat :)) şi pe urmă porţionăm după cum doreşte fiecare.
6. Ne aşezăm comod şi savurăm minunata plăcintă până numai putem:)).

Poftă bună!

Un comentariu: