Am primit de curând un pachet cu condimente asortate, printre care nucşoară şi scorţisoară şi ne-am dus cu gândul la turtă dulce. Deoarece sărbătorile de iarnă bat deja la uşă şi vroiam oricum să preparăm această reţetă am adunat toate cele necesare şi ne-am pus pe treabă.
Rezultatul îl aveţi mai jos şi sperăm să vă placă:).
*Pentru această reţetă ne-am inspirat de la Papa Bun.
*Pentru această reţetă ne-am inspirat de la Papa Bun.
Ingrediente:
4 ouă
115 g zahăr
500 g făină
8 linguri de miere
1 linguriţă scorţisoară măcinată
1 linguriţă nucşoară măcinată
1 linguriţă cuişoare măcinate
2 linguriţe bicarbonat de sodiu alimentar
un praf de sare
Glazura:
50 gr zahăr pudră
2 linguri zeamă de portocale
1. Într-un bol mare, punem 2 ouă+2 gălbenuşuri şi zahărul. Amestecăm cu mixerul timp de 5 minute.
2. Se pun cele 8 linguri de miere şi amestecăm.
4. Amestecăm bine până obţinem un aluat omogen şi puţin sfărâmicios. Noi l-am pus în frigider 30 minute.
5. Dăm drumul la cuptor şi între timp ne apucăm de întins aluatul şi decupat diverse forme.
6. Se pun într-o tavă tapetată cu făină şi introducem la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.
6. Se pun într-o tavă tapetată cu făină şi introducem la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.
arata genial:D, zici ca sunt pictate, bravo fetelor...cred ca sunt si delicioase
RăspundețiȘtergereMultumim! chiar au fost delicioase:)
RăspundețiȘtergerefoarte foarte foarte frumoase :*
RăspundețiȘtergereFoarte faine si binevenite turtitele acum in prag de Craciun:) Spune-ne, te rog, si reteta de la glazurica aia... ca sa ne iasa si noua intocmai:) Mersi mult!
RăspundețiȘtergereArata ffff bine! Se poate face si fara oua?
RăspundețiȘtergereMultumim Emily:)
RăspundețiȘtergereMultumim Cassiana:)
RăspundețiȘtergerePentru glazuta ai nevoie de 50 gr zahar pudra+2 linguri zeama de portocale.Se amesteca bine si gata:)...spor la ornat.
Nu stim daca ies si fara oua, noi nu am incercat:)
RăspundețiȘtergereDaca prepari varianta fara, spune-ne te rog cum au iesit.
Multumim:)
Am si eu o nelamurire: cum adica 2 oua + 2 galbenusuri?
RăspundețiȘtergereSe folosesc 2 oua intregi+ cele 2 galbenusuri de la celelalte doua dar fara albus:)
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase!
RăspundețiȘtergereMultumim Cristina:)
RăspundețiȘtergereIntrebare intrebatoare: Bicarbonat de sosdiu sau bicarbonat de amoniu?
RăspundețiȘtergereNeata,
RăspundețiȘtergereBicarbonat de sodiu alimentar de la Dr.Oetker am folosit:)
Intrebare: temperatura de coacere la cuptor? Sa nu fac experimente :))
RăspundețiȘtergereLa foc potrivit,cam 170-180 grade daca poti seta temperatura cuptorului.
RăspundețiȘtergerePofta buna!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergeretocmai experimentez cu reteta ta de turta dulce, dar mie nu mi-a iesit aluatul atat de inchis la culoare...ai folosit tu vreun alt ingredient deosebit? Sarbatori fericite! :D
RăspundețiȘtergereNe pare rau sa auzim ca nuanta aluatului nu este la fel.Nu am folosit alte ingrediente decat cele mentionate mai sus, dar ca orice lucru difera marca produsului folosit.
RăspundețiȘtergereSigur e delicioasa, deci nu fii trista:D
Craciun Fericit!
Au iesit excelent! :D Multumesc frumos! :D
RăspundețiȘtergereCu drag:)
RăspundețiȘtergere