joi, 8 decembrie 2011

Fursecuri cu scorţişoară şi portocale

Aromele iernii ne învăluie simţurile şi ne fac să poftim la dulciuri care mai de care mai delicioase şi arătoase. Sperăm ca în viitor să reuşim să preparăm cât mai multe dulciuri cu miros de sărbătoare.

Ingrediente (cca 35 buc)
200 g de unt la temperatura camerei
300 g zahăr fin
2 ouă
un praf de sare
1 lingură zahăr vanilat
350 g făină
o lingură scorţisoară
o linguriţă de bicarbonat stins cu o linguriţă de suc de lămâie
coajă rasă de la o portocală

1. Se freacă untul bine cu zahărul.
2. Se adaugă ouăle întregi, zahărul vanilat şi se amestecă până se omogenizează bine.
3. Se adaugă făina în care am amestecat sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, scorţisoara, coaja rasă de la portocală şi se amestecă până se leagă aluatul.
4. Se unge o tavă cu unt sau putem folosi hârtie de copt.
5. Se ia din aluat cu o linguriţă şi se aşează în tavă la distanţă unele de altele.
6. Se coc în cuptorul cald, 10-15 minute la foc potrivit. Fursecurile trebuie să fie moi la mijloc acoperite de o crustă crocantă.

Enjoy:)

4 comentarii: