vineri, 29 iulie 2011

Chifteluţe de dovlecei

Zilele trecute ne gandeam ce sa mai gatim, asa ca am dat o tura prin piata si ne-am ales cu niste dovlecei.
Astazi va recomandam o alta reteta de sezon care ne place foarte mult. Chiftelutele de dovlecei sunt simplu de preparat si sunt delicioase.

Ingrediente:
6 dovlecei de marime potrivita
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
2 oua
7 catei de usturoi
2 linguri faina
100 g faina
ulei pentru prajit
sare, piper

Dovleceii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
Se tin la scurs cel putin 1/2 de ora, ca sa lase toata apa din ei. Intre timp tocam verdeata marunt si pisam usturoiul. Dupa ce dovleceii s-au scurs, se amesteca cu ouale, sarea, piperul, 2 linguri de faina, verdeata tocata marunt si usturoiul pisat.
Cu o lingura luam din compozitie, facem cu mana chiftelutele si in acelasi timp le stoarcem de zeama. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe o parte si alta.
Se scot pe un platou acoperit cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
                                                                       Pofta buna!

4 comentarii: