miercuri, 2 februarie 2011

Mancarica de cartofi cu ciuperci

Este o reteta usoara dar satioasa si plina de gust.

Ai nevoie de vreo 2 morcovi, 2 cepe, 1 ardei gras rosu sau verde, cateva ciuperci, 6 cartofi, pasta de tomate, 2 catei de usturoi, patrunjel, sare, piper, boia.
Se taie ceapa pestisori,morcovul rondele si ardeiul cubulete mici. Se incinge uleiul si se caleste ceapa impreuna cu morcovii si ardeiul.
Dupa cateva minute se pun si ciupercile taiate si se mai lasa cateva minute. Se pun cartofii taiati ca pentru piure si se acopera cu apa.
Adaugam sarea, piperul , putina  boia si lasam sa fiarba pana cand legumele au fiert.Punem pasta de tomate impreuna cu usturoiul pisat.Patrunjelul se toaca marunt.Dupa aproximativ 10-15 minute se opreste focul si se presara mancarea cu patrunjel.
E foarte important soiul cartofilor; cei făinoşi (coaja alba)  se vor sfărâma,dar vor da un sos gros care place multora, în timp ce cartofii cu carnea fermă (coaja rosie) vor rămâne intregi, iar sosul va fi mai subţire.

2 comentarii:

  1. bordura farfuriei trebuie sa fie intotdeuna curata, altfel cum ai duce farfuria la masa. Sper ca apreciati feedbackul si nu ma injurati :))
    De ajuns pe azi :)

    RăspundețiȘtergere