marți, 1 februarie 2011

Tartă cu mere si bezea

Dacă aveţi mere prin casă şi nu ştiţi ce să faceţi cu ele, nu mai staţi pe gânduri!
Tarta cu mere este un desert rapid, nu foarte complicat şi super gustos:).

Aluat:
125 g de unt
270 g de făină
1 ou
90 g de zahăr fin

Umplutura:
5 mere

Bezea:
2 albuşuri.
1 lingură zahăr

Într-un castron se freacă  untul cu zahărul până  devine cremos, apoi se adaugă oul şi făina amestecând până se formează  aluatul. Compoziţia se dă la rece timp pentru 30 de minute.
Între timp curăţăm merele de coajă şi le dăm pe răzătoare. Se stropesc cu zeama de lămâie. Se pun într-o cratiţă la foc mic împreună cu 2 linguri de zahăr şi puţină scorţisoară şi se călesc timp de 5 minute.

Aluatul se aranjează  în tava tapetată cu unt şi se bagă la cuptor pentru 5  minute.

Se scoate aluatul, se pun  merele şi se dă  aproximativ 30 de minute la cuptor.

Albuşurile se bat spumă cu o lingură de zahăr. Se scoate tava şi se pun albuşurile pe deasupra. Se mai lasă la cuptor pînă capătă o culoare aurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu