joi, 3 noiembrie 2011

Orez cu pui şi legume

Din seria preparatelor rapide, astăzi vă prezentăm una din reţetele preferate de familia noastră. O reţetă gustoasă, săţioasă şi cu puţine calorii:).


Ingrediente:
300 g orez
1 ceapă mare
1 ardei roşu
2 morcovi
400 g piept de pui ( noi am folosit un piept mare de găină)
1 legătură de pătrunjel
5-6 linguri de ulei de măsline
sare, piper


1. Se curăţă ceapa, ardeiul şi morcovii şi se taie cubuleţe.
2. Într-o cratiţă punem pieptul de pui la fiert în apă cu puţină sare.
3. În altă cratiţă punem legumele la călit.
4. Când puiul a fiert se scoate pe un fund de lemn şi se lasă la răcit, apoi îl tăiem cubuleţe. Zeama în care a fiert se păstrează.
5  Cubuleţele de pui se adaugă peste legumele călite, se lasă 5 minute, după care adăugăm orezul. Turnăm zeama în care a fiert puiul şi punem capac. Amestecăm din când în când.

6. Potrivim de sare şi piper. Înainte de a opri focul, adăugăm un cubuleţ de unt.
7. Când e gata se presară pătrunjelul verde tocat.
                                                                   
                                                               Poftă bună!

3 comentarii:

  1. oh, ce pofta mi-ai facut! exact asa il facea si bunica si tare bun mai era! :* o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. yummmmmm!!!! chiar astazi o sa ma ocup de problema asta! :D

    RăspundețiȘtergere