miercuri, 12 octombrie 2011

Ciorbă de perişoare

Pentru astăzi am pregătit o reţetă traditională de ciorbă de perişoare. Simplu de preparat, hrănitoare şi numai bună pentru zilele de toamnă.



Ingrediente:
500 g carne tocată (amestec vită+porc)
1 ou
5 cepe mici
1 ardei 
3 morcovi
1 albitură
1 ţelină
1 păstârnac
60 g orez
verdeaţă (1 legătură pătrunjel +1 leuştean )
1/2 cană suc de roşii
1/2 litru borş proaspăt
sare, piper


1. Se pun la fiert 3,5 litri apă cu puţină sare.
2. Toate legumele se curăţă, se taie în cuburi mici (ceapa se taie mărunt) şi se adaugă în cratiţa cu apă şi sare.
3. Într-un castron se pune carnea tocată, orezul spălat în prealabil, 2 cepe tocate mărunt, pătrunjel tocat mărunt, ouăle, sarea şi piperul (după gust). Se amestecă bine, apoi formăm perişoarele.
4. Când legumele au fiert, reducem focul şi adăugăm perişoarele.
5. Lăsăm să fiarbă aproximativ 20 minute, apoi adăugăm sucul de roşii. Se mai lasă să fiarbă 10 minute, după care adăugăm borşul fiert separat.
6. Potrivim de sare şi piper, oprim focul şi presărăm leuştean tocat.
                                                                    Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu