luni, 10 ianuarie 2011

Pui la cuptor cu mirodenii si bere

In urma cu cateva zile am pregatit o reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa. 
Ce ai nevoie ca s-o pregatesti: 1 pui, 3 cepe, 1 capatana de usturoi, 800 ml bere blonda, 2 lingurite de turmeric - condiment de origine asiatica (se gaseste la plafar), cimbru, 1 lamaie, 3 linguri ulei de masline, sare si piper. 

Se curata puiul, se spala si se usuca bine cu prosoape de bucatarie (pentru ca pielita sa devina crocanta cat timp sta in cuptor). Intr-un castron se pun uleiul, sarea, piperul, turmericul, cimbrul, zeama de la o jumatate de lamaie si 5 cateii de usturoi pisati. Se amesteca bine pana devine ca o pasta.

Dupa care se unge bine puiul cu amestecul obtinut in interior si inafara.
In interiorul puiului se pune jumatate de lamaie, 2-3 catei de usturoi si o ceapa taiata pe jumate. Noi am crestat pielita si am pus 2 catei de usturoi. Se asaza intr-o tava in care am pus un pahar de bere si 2-3 cepe, se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa aproximativ 1 ora si 3o de minute, adaugand pe parcurs si restul berii si stropind puiul cu sosul din tava.
                                                                     Pofta buna!

2 comentarii: