sâmbătă, 11 decembrie 2010

Paste cu ton

Vii seara acasă, îţi este foame, dar nu ai nimic gata pregătit în frigider. Mie acest fel de mâncare mi se pare perfect pentru cină. Se prepară rapid şi uşor, iar dacă folosiţi roşii proaspete şi busuioc verde chiar devine o mâncare savuroasă şi tocmai bună de servit la o masă la care v-aţi invitat şi nişte prieteni.

Ai nevoie de 200 g paste, 1 conservă de ton în suc propriu,1 ceapă, 2 căţei de usturoi, câteva roşii sau passata, busuioc proaspăt şi nişte parmezan.
Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se scurg bine de apă.
Ceapa se taie şi se toacă mărunt, la fel şi usturoiul. Într-un wok sau o tigaie mai mare se pune ceapa la călit cu o lingură de ulei de măsline, se lasă până devine translucidă, se adaugă şi usturoiul şi se călesc împreună două-trei minute. Roşiile se pasează la blender, se pun peste ceapa şi usturoiul din wok şi se lasă să fiarbă cinci minute.
Apoi se adaugă tonul din conservă bine scurs, se presară cu sare şi piper după gust şi se lasă la foc mic tot cam cinci minute.
Se răstoarnă şi pastele în wok, se amestecă bine şi se mai lasă două-trei minute pe foc.
Se adaugă busuioc proaspăt tocat şi parmezan pe deasupra şi gata masa!
                                                             Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu