luni, 27 decembrie 2010

Cornulete cu umplutura de magiun si nuca



Speram ca ati petrecut frumos sarbatoarea Craciunului alaturi de cei dragi si ca ati avut o masa imbelsugata.
Reteta ce urmeaza este un "dulce" clasic printre deserturile noastre. Este gustoasa, usor de preparat, iar mirosul de aluat copt incanta simturile tuturor celor care se nimeresc prin preajma cand o pregatesti..
 
Pentru aluat avem nevoie de:

350 g faina, 250 g margarina pentru prajituri, 1 praf de sare, o lingura de zahar,1 lingura de otet, 6 linguri de apa.
Pentru umplutura:
1 borcan de magiun de 375g, 250 g de nuci.


Se framanta un aluat amestecand toate ingredientele de mai sus.
Nucile se curata si se piseaza, dupa care se amesteca cu magiunul.
Aluatul se imparte in doua  bucati si se intinde o foaie din aluat subtire.
Se taie patratele si in mijloc se pune o lingurita din amestecul de magiun cu nuci. 
Se ruleaza si li se dau forma de cornulete.
Tava se presara cu faina si se aranjeaza cornuletele.
Se introduc in cuptorul preincalzit si se lasa timp de aproximativ 45 de minute. Cand au crescut suficient se scot si se presara cu zahar pudra.

                                                           Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu