sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Tortilla spaniolă

Tortilla este o gustare nelipsită de la masa spaniolilor, pur şi simplu ei o adoră. E un fel de mâncare spornic, gustos şi foarte simplu de făcut.
Pentru preparare aveţi nevoie de ingrediente care în general se găsesc oricând în casă.
Următoarea reţetă este varianta clasică pe care o puteţi imbunătăţi adaugând diverse ingrediente cum ar fi: ton, spanac, ardei gras şi altele. Cu tortilla puteţi face şi sandwich-uri folosind cel mai bine baghetă proaspătă, cu coaja crocantă. Cine doreşte poate adăuga maioneză sau ketchup.



Ingrediente: 
4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii rotunde şi subţiri
1 ceapă potrivită tăiată peştişori
5 ouă, jumătate de cană de ulei, sare şi piper.

1. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se prăjesc cartofii la foc mediu timp de 10 minute, după care se adaugă ceapa şi se mai lasă pe foc timp de 5 minute. ( Pentru gust şi culoare am adăugat şi câteva codiţe de ceapă verde).


2. Într-un castron se sparg cele 5 ouă şi se bat bine cu telul. Când sunt gata cartofii, se scurg bine de ulei şi se amestecă cu ouăle, sarea si piperul. Se lasă timp de 5 minute împreună în castron.


3. Între timp, puneţi  la foc o tigaie de teflon cu o lingură de ulei. Când uleiul este încins se prăjeşte amestecul  de cartofi, ceapă şi ouă la foc mic.Tigaia trebuie acoperită şi mişcată din când în când. 
4. După 4 minute se ia o farfurie mare şi se întoarce tortilla prin răsturnare, după care se mai lasă pe foc încă 4 minute.


5. Se scoate din tigaie şi se taie triunghiuri. 

 
                                                              Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu