vineri, 26 noiembrie 2010

Spaghete carbonara

În continuare vrem sa vă împărtăşim un fel de mâncare drag noua, o reţetă pe care am învăţat-o de la un bucătar italian. Pastele, preparate în orice combinaţie, ni se par un fel de mâncare vesel, care îţi adună prietenii la masă, sau cu care nu dai greş la o masă de duminică, cu toată familia.
Ne plac pastele şi pentru că te îndeamnă sa fii creativ, sunt atât de multe ingrediente pe care le poţi alătura pastelor, fără ca ele să se supere:)

Ingrediente: 400 g spaghete,150 g bacon sau panceta, parmezan, 6 oua, 5 linguri lapte, sare şi piper.
Se pun 3 l de apă cu puţină sare şi o lingură de ulei la fiert. Când apa clocoteşte se pun pastele si se lasă să fiarbă timp de 8-10 minute în funcţie de preferinţe. În timp ce fierb pastele, prăjiţi bacon-ul la foc mic până devine crocant. Într-un castron bateţi ouăle cu laptele şi parmezanul, presăraţi sare. După ce s-au fiert pastele, scurgeţi-le şi amestecaţi-le cu bacon-ul din tigaie, după care turnaţi amestecul de lapte, ouă şi parmezan.
Lăsaţi la foc mic timp de un minut şi jumătate amestecând continuu. Asezonaţi cu piper şi serviţi imediat.
                                                                       Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu