miercuri, 7 decembrie 2011

Turtă dulce


Am primit de curând un pachet cu condimente asortate, printre care nucşoară şi scorţisoară şi ne-am dus cu gândul la turtă dulce. Deoarece sărbătorile de iarnă bat deja la uşă şi vroiam oricum să preparăm această reţetă am adunat toate cele necesare şi ne-am pus pe treabă.
Rezultatul îl aveţi mai jos şi sperăm să vă placă:).
*Pentru această reţetă ne-am inspirat de la Papa Bun.

Ingrediente:
4 ouă
115 g zahăr
500 g făină
8 linguri de miere
1 linguriţă  scorţisoară măcinată
1 linguriţă nucşoară măcinată
1 linguriţă cuişoare măcinate
2 linguriţe bicarbonat de sodiu alimentar
un praf de sare


Glazura:
50 gr zahăr pudră
2 linguri zeamă de portocale

1. Într-un bol mare, punem 2 ouă+2 gălbenuşuri şi  zahărul. Amestecăm cu mixerul timp de 5 minute.
2. Se pun cele 8 linguri de miere şi amestecăm.
3. Pe urmă adăugăm făina, bicarbonatul, sarea şi condimentele. 
4. Amestecăm bine  până obţinem un aluat omogen şi puţin sfărâmicios. Noi l-am pus în frigider 30 minute.
5. Dăm drumul la cuptor şi între timp ne apucăm de întins aluatul şi decupat diverse forme. 
6. Se pun într-o tavă tapetată cu  făină şi introducem la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.
7. Când este gata se scot pe un platou, se decorează după preferinţe.

                                                                     Enjoy!
                                                   Photos by  Cornelia Gaie


vineri, 2 decembrie 2011

Sisters'Kitchen la Jaff



JAFF

Just another fashion fair...NOT
10 dec. 2011 @ Institute The Café ( Stirbei Voda, 104-106)
ora 14
.00, intrarea liberă



        ''Cea de-a patra ediţie JAFF (şi prima indoor) celebrează designul românesc pregătit să păşească pe catwalk.



10 designeri talentaţi îşi vor expune colecţiile pe 10 decembrie în cadrul JAFF, la Institute The Cafe (Calea Stirbei Voda, 104-106). Vei regăsi îmbrăcăminte şi accesorii semnate de Zaza Boutique, iHeart Concept Store, The VandalList, Oana Lazăr, Gabriela Urda, Antante şi Ştefania Savu, în spaţiul hip şi prietenos al cafenelei de la parterul clădirii Millenium.


Şi pentru că susţinem designul românesc 100%, Tina R îţi pregăteşte un concept special, cu modă şi despre modă, cu un voucher cadou pentru magazinul online proaspăt lansat.


Brandstalk ni se alătură din nou pentru a sprijini tinerii designeri, cu un concurs dedicat exclusiv acestora, aşa că vino şi ajută-ne să premiem creatorul tău preferat.



Dacă îţi doreşti un look inspirat pentru party-urile de sâmbătă sau părul tău are nevoie de o schimbare, stiliştii La Bibliotheque îţi oferă un makeover la standul de beauty, în timp ce pe fundal se aude Camil.



Nu lipsesc nici deliciile culinare, Sisters Kitchen îţi pregătesc bunătăţi home made de succes, pe care le poţi savura în timp ce răsfoieşti Revista Atelierul sau un număr din WAD, Vogue sau Love Magazine.


JAFF – just another fashion fair …NOT! este un fashion & crafts fair focusat pe promovarea tinerilor designeri şi artişti underground din România, organizat de www.hypestreet.ro. La JAFF găseşti îmbrăcăminte şi obiecte unicat sau în serie limitată ale tinerilor designeri locali, delicii culinare, carte, reviste şi muzică live.




Sponsori: Institute Cafe, Tina R, Brandstalk, La Bibliotheque

Parteneri media:PeTocuri.ro,Vickipedia.ro, Cărtureşti.ro,Hipmag.ro,veiozaarte.ro,oitzarisme.ro, Revista Atelierul, Artclue.net, Neaparat.ro, gingergroup.ro,


Va asteptam cu drag:)

miercuri, 30 noiembrie 2011

Biscuiţi cu banane

Din seria reţetelor împrumutate (de la mama lui Obi:)), am pregătit nişte biscuiţei numai buni de servit dimineaţa lângă cafea. Se prepară uşor şi se păstrează chiar şi o săptămână, într-o cutie de metal.


Ingrediente:
125 g unt moale
jumătate de cană de zahăr brun
250 g făină
un praf de bicarbonat
2 banane mari pisate
2 linguri esenţă de vanilie
40 g ciocolata-opţional pentru decorat

1. Untul se freacă spumă, adăugăm zahărul şi amestecăm bine.
2. Bananele pisate se adaugă peste crema de unt, apoi turnăm esenţa de vanilie.
3. Adăugăm treptat făina până obţinem un aluat mai gros decât cel de clătite.
4. Dăm drumul la cuptor, pregătim o tavă pe care punem o foaie de copt.
5. Cu lingura se pun gramăjoare de aluat, lăsând spaţiu între ele.
6. Se dau la cuptor pentru aproximativ 12-15 minute, întorcându-i şi pe partea cealaltă.
7. Când sunt gata se scot şi se lasă să se răcească, după care îi decorăm cu ciocolată.
                                                    Enjoy!

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Astăzi împlinim un anişor

Astăzi împlinim un an de la prima noastră postare!
La cererea prietenilor încântaţi de experienţele noastre culinare, am decis să împărtăşim cu voi pasiunea noastră pentru această artă. Aşa a început o aventură neaşteptat de frumoasă şi interesantă în care, dincolo de faptul că am adunat peste 150 de postări, câteva mii de vizualizări şi foarte mulţi utilizatori unici, am întâlnit oameni minunaţi, veseli şi pofticioşi care ne urmăresc zilnic. Le mulţumim tuturor acestor oameni dragi care sunt alături de noi la evenimente, diverse degustări acasă sau la birou, ne susţin şi ne încurajează prin reacţiile lor entuziaste.
A fost o adevărată încântare să fim invitate şi să participăm la diferite evenimente care au avut loc pe parcursul acestui an în Bucureşti.  Bucuria aniversării ne-a fost îndulcită de o altă serie de invitaţii care mai de care mai interesante în contexte despre care aşteptăm cu nerăbdare să vă povestim în curând.
Lăsăm imaginile să vă spună mai departe povestea acestui an.




La Street Delivery


La Femei pe Matasari
Biscuiti cu ciocolata si unt de arahide
Briose cu cacao si migdale
Un mic fan

Salam de biscuiti

Maria,mica noastra prietena

Tarte cu lamaie si sirop de capsuni
La Mic dejun de Bucuresti
 Briose cu cacao si migdale
Placinta cu branza sarata
    Tarta cu dovleac


Gem de prune si piersici
Tarta cu prune
Chec cu ciocolata si banane
Prajitura cu mure si mac


Cina cu Electrolux