Am primit de curând un pachet cu condimente asortate, printre care nucşoară şi scorţisoară şi ne-am dus cu gândul la turtă dulce. Deoarece sărbătorile de iarnă bat deja la uşă şi vroiam oricum să preparăm această reţetă am adunat toate cele necesare şi ne-am pus pe treabă.
Rezultatul îl aveţi mai jos şi sperăm să vă placă:).
*Pentru această reţetă ne-am inspirat de la Papa Bun.
*Pentru această reţetă ne-am inspirat de la Papa Bun.
Ingrediente:
4 ouă
115 g zahăr
500 g făină
8 linguri de miere
1 linguriţă scorţisoară măcinată
1 linguriţă nucşoară măcinată
1 linguriţă cuişoare măcinate
2 linguriţe bicarbonat de sodiu alimentar
un praf de sare
Glazura:
50 gr zahăr pudră
2 linguri zeamă de portocale
1. Într-un bol mare, punem 2 ouă+2 gălbenuşuri şi zahărul. Amestecăm cu mixerul timp de 5 minute.
2. Se pun cele 8 linguri de miere şi amestecăm.
4. Amestecăm bine până obţinem un aluat omogen şi puţin sfărâmicios. Noi l-am pus în frigider 30 minute.
5. Dăm drumul la cuptor şi între timp ne apucăm de întins aluatul şi decupat diverse forme.
6. Se pun într-o tavă tapetată cu făină şi introducem la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.
6. Se pun într-o tavă tapetată cu făină şi introducem la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.