luni, 16 ianuarie 2012

Supă cremă de linte

Supele sunt binevenite în zilele răcoroase de iarnă, de aceea am pregătit o savuroasă supă cremă de linte. Am ales lintea pentru că ne place foarte mult şi pentru că este o importantă sursă de proteine, fibre şi fier.


Ingrediente:
500 g linte roşie
1 cartof mare
1 ceapă
1 morcov
2 căţei de usturoi 
2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
4-5 linguri ulei de măsline
sare, piper


1. Lintea se pune la fiert împreună cu ceapa, cartoful şi morcovul, toate tăiate cuburi.
2. Pregătim un sos din usturoi, pătrunjel şi ulei de măsline.(se amestecă toate şi se pasează cu blenderul)


3. Când lintea şi celalalte legume au fiert, le pasăm cu ajutorul blenderului până obţinem o cremă.
 Adăugăm o lingură de unt şi potrivim de sare şi piper. Dacă vi se pare prea groasă, puneţi 3-4 linguri de lapte.
4. Mai lăsăm supa-cremă încă 5 minute la foc mic.
5. Se pune în farfurii şi se serveşte cu crutoane.

                                                                 Poftă bună!

7 comentarii:

  1. Sa adaugi si coriandru, chimen si lime juice data viitoare. Varianta libaneza este mult mai tangy, imho.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru sugestie,Yolanda....suna interesant:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt innebunita dupa supa asta crema !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut supa crema dupa reteta voastra (nu am pus insa unt) si a iesit delicioasa :) Multumesc pentru sugestia cu crema de usturoi, patrunjel si ulei. Eu am pus si sarea tot atunci. D
    e principiu nu adaug in mancarea pe foc niciun fel de condiment, ci de-abia dupa ce inchid focul :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pasta de usturoi,patrunjel si ulei d masline e excelenta.
    Ne bucuram ca v-a placut:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut, retetele pentru concursul bucataras.ro cu premii de la Electrolux trebuie sa fie postate pe blog in 2011. Te asteptam cu drag in concurs

    RăspundețiȘtergere