marți, 27 septembrie 2011

Brioşe cu nucă de cocos

Tot din categoria brioşelor, pentru că ne plac foarte mult, am încercat o nouă reţetă. Un aluat deloc pretenţios la care am adăugat  nucă de cocos.


Ingrediente:
150 g unt topit şi răcit
2 ouă
100 g zahăr
130 g fulgi de nucă de cocos
1 plic esenţă de vanilie
1 linguriţă  rasă de praf de copt
180 g făină
4 linguri lapte

 
1.Se topeşte untul şi se lasă să se răcească, apoi se pune zahărul şi amestecăm bine.
2.Adăugăm ouăle, nuca de cocos şi vanilia, amestecând cu lingura de lemn încet, de jos în sus.
3.Separat amestecăm făina cu praful de copt, după care le adaugă în compoziţie. La sfârşit  se pun cele 4 linguri de lapte.
Punem compoziţia  în forme şi dăm la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit.
  Le scoatem din cuptor, le lăsăm la răcit şi decorăm cu glazură de ciocolată (am topit 100 g  de ciocolată  la bain marie) şi fulgi de cocos. Au rezultat nişte brioşe pufoase, aromate şi foarte  frumoase:)
                                                         
  Poftă bună!                                                               

4 comentarii: