vineri, 12 august 2011

Brioşe cu cacao şi migdale

Un desert care te cucereşte din prima clipă, brioşele cu cacao şi migdale sunt delicioase si  se  prepară rapid. Weekendul trecut am executat această reţetă, iar  verdictul nostru si al unor degustatori de seama a fost: ne  plac la nebunie brioşele! 

Ingrediente:
225 g făină
50 g cacao
1 plic praf de copt
150 g zahăr
50 g migdale măcinate
4 ouă
200 g unt topit
150 ml lapte

 
1. Se amestecă făina cu cacaoa şi praful de copt.

2. Într-un alt recipient se amestecă ouăle cu zahărul si  untul topit, apoi se toarnă laptele.
3. Se pune amestecul obţinut în bolul cu făină şi se amestecă bine până când se  obţine o compoziţie omogenă.La sfarşit adăugăm migdalele .


4. Se toarnă compoziţia în forme de brioşe şi se asează în tavă.

5. Se pun la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu
6. Se lasă la răcit şi se glazurează cu ciocolată albă şi deasupra cu fulgi de migdale.

4 comentarii:

  1. delicioase:D, au fost degustate si sunt excelente:) yummy:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim:)...o sa declaram o zi a brioselor la birou sa fie toata lumea multumita:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Muffin's day, yupeeeee!!! asteptam cu nerabdare:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Vb si cu restul si tragem la sorti sa vedem care va fi ziua castigatoare:D

    RăspundețiȘtergere