miercuri, 30 noiembrie 2011

Biscuiţi cu banane

Din seria reţetelor împrumutate (de la mama lui Obi:)), am pregătit nişte biscuiţei numai buni de servit dimineaţa lângă cafea. Se prepară uşor şi se păstrează chiar şi o săptămână, într-o cutie de metal.


Ingrediente:
125 g unt moale
jumătate de cană de zahăr brun
250 g făină
un praf de bicarbonat
2 banane mari pisate
2 linguri esenţă de vanilie
40 g ciocolata-opţional pentru decorat

1. Untul se freacă spumă, adăugăm zahărul şi amestecăm bine.
2. Bananele pisate se adaugă peste crema de unt, apoi turnăm esenţa de vanilie.
3. Adăugăm treptat făina până obţinem un aluat mai gros decât cel de clătite.
4. Dăm drumul la cuptor, pregătim o tavă pe care punem o foaie de copt.
5. Cu lingura se pun gramăjoare de aluat, lăsând spaţiu între ele.
6. Se dau la cuptor pentru aproximativ 12-15 minute, întorcându-i şi pe partea cealaltă.
7. Când sunt gata se scot şi se lasă să se răcească, după care îi decorăm cu ciocolată.
                                                    Enjoy!

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Astăzi împlinim un anişor

Astăzi împlinim un an de la prima noastră postare!
La cererea prietenilor încântaţi de experienţele noastre culinare, am decis să împărtăşim cu voi pasiunea noastră pentru această artă. Aşa a început o aventură neaşteptat de frumoasă şi interesantă în care, dincolo de faptul că am adunat peste 150 de postări, câteva mii de vizualizări şi foarte mulţi utilizatori unici, am întâlnit oameni minunaţi, veseli şi pofticioşi care ne urmăresc zilnic. Le mulţumim tuturor acestor oameni dragi care sunt alături de noi la evenimente, diverse degustări acasă sau la birou, ne susţin şi ne încurajează prin reacţiile lor entuziaste.
A fost o adevărată încântare să fim invitate şi să participăm la diferite evenimente care au avut loc pe parcursul acestui an în Bucureşti.  Bucuria aniversării ne-a fost îndulcită de o altă serie de invitaţii care mai de care mai interesante în contexte despre care aşteptăm cu nerăbdare să vă povestim în curând.
Lăsăm imaginile să vă spună mai departe povestea acestui an.




La Street Delivery


La Femei pe Matasari
Biscuiti cu ciocolata si unt de arahide
Briose cu cacao si migdale
Un mic fan

Salam de biscuiti

Maria,mica noastra prietena

Tarte cu lamaie si sirop de capsuni
La Mic dejun de Bucuresti
 Briose cu cacao si migdale
Placinta cu branza sarata
    Tarta cu dovleac


Gem de prune si piersici
Tarta cu prune
Chec cu ciocolata si banane
Prajitura cu mure si mac


Cina cu Electrolux













vineri, 25 noiembrie 2011

Cina cu Electrolux


Toamna asta ne-a adus multe veşti bune şi neaşteptate, iar acum pe final, ne-am mai trezit cu o mare surpriză: invitaţia de a participa la evenimentul Cina cu Electrolux, un proiect foarte frumos care a început acum aproape un an de zile. Evenimentul a avut loc marţi, la Club Cortina (Corbeanca), într-o bucătărie mare, frumoasă şi bine dotată.

Am fost norocoase  pentru că tema serii a fost fructele de mare şi cum ne plac foarte mult am putut pregăti una dintre reţetele noastre preferate şi anume orez cu creveţi. Reţeta o găsiţi aici.
Ileana de la Papa la Ile , ajutată de prietena ei Camelia au pregătit nişte tarte gustoase cu creveţi şi sos de smântână, iar (surpriza serii!) cei din echipa Electrolux, Carmen, Mugur şi Catalin, ne-au răsfăţat cu caracatiţă şi  tartine cu creveţi , multe şi delicioase.  Dacă toate cele menţionate mai sus au fost gustoase şi delicioase, nu ştim cum să mai descriem şi desertul adus de cei de la Privileg Catering. Demenţial!
Pe lângă toate aceste delicii culinare care au contribuit la a ne face seara frumoasă, a fost o adevărată plăcere să folosim toată aparatura Electrolux pusă la dispoziţie, de la aragaze la diverse tipuri de blendere.  Însă cel mai mult ne-a încântat atmosfera, deoarece atât fetele de la Gollin Harris cât şi cei de la Electrolux au fost o gazdă extraordinară – pe lângă că am gătit împreună şi am savurat aceste bunătăţi, am povestit, am râs, ne-am simţit exact ca în familie, şi a fost o seară de neuitat!

Încheiem cu imagini care vorbesc de la sine despre ceea ce a însemnat festinul Cina cu Electrolux.

    Orez cu creveti
    Tarte cu creveti by Papa la Ile






   Preparatele by Electrolux








Si desertullll!!!