marți, 29 martie 2011

Macrou umplut cu usturoi verde

Simplu, delicios si foarte sanatos.

Ingrediente:
2-3 bucati de macrou de marime medie
5-6 fire de usturoi verde
sare, piper
1 lingurita ulei de masline
3 felii de lamaie

Pestele se curata si se spala (noi am taiat capetele si cozile), se usuca cu un servet de hartie se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un mojar se face un amestec de usturoi verde maruntit, sare, piper si o lingura ulei de masline. Umplem pestele cu amestecul obtinut si punem cate o feliuta de lamaie.

Asezam pestele intr-o tava termorezistenta si se introduce in cuptor pentru aproximativ 40 de minute......si gata:D

                                                              Pofta buna!

sâmbătă, 26 martie 2011

Pulpa de miel la cuptor

Azi va propunem o reteta de friptura la tava numai buna pentru masa de Paste. Urmeaza pasii de mai jos si cu siguranta iti vei imprsesiona invitatii.

Ingrediente pentru 4 persoane:

2 pulpe de miel
2 crengute de rozmarin
6 fileuri de ansoa scurse de ulei
50 gr sunculita taiata in fasii (doar grasimea)
cativa catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline, sare de mare grunjoasa, piper

Pulpele se impaneaza cu fasiile de sunculita, apoi se infig in carne fileurile de ansoa, cateii de usturoi si smocuri de rozmarin.
Se presara uleiul de masline, sarea si piperul.
Se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor 40-50 de minute, la cca 180 grade.
Se scoate tava, se indeparteaza folia, se mareste temperatura la 220 de grade si se mai lasa inca 30 de minute sa se rumeneasca.
Pofta buna!

miercuri, 23 martie 2011

Mămăligă prăjită cu seminţe de dovleac

Reţeta aceasta e perfectă pentru atunci când ai poftă de un snack rapid. În caz că ai nişte resturi de la o mămăligă, următoarea reţetă e nemaipomenită. Merge să o iei pentru pacheţel la servici.


Ingredinte:
mămăligă făcută cu o zi înainte
o mână de seminţe de dovleac decojite
boia dulce sau iute în funcţie de cum vă place
1 lingură ulei de măsline

1. Mămăliga se taie cuburi.
2. Se încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie de teflon şi se adaugă întâi un vârf de boia, după care se pun seminţele decojite şi se călesc puţin adăugând şi cuburile de mămăligă. Se rumeneşte la foc rapid.

                                                              Poftă bună!

marți, 22 martie 2011

Biscuiti cu ghimbir

Biscuitii acestia sunt cu dedicatie pentru prietena noastra Oana G, care este indragostita de ei. Noi am cumparat niste biscuti identici de la o pravalie cu delicatese si i-am facut cadou. Si de atunci a ramas cu gandul la ei. Am dat un search si am gasit reteta, am luat toate cele necesare si ne-am pus pe framantat...pentru Oana:). Cum au fost scosi din cuptor, si-a pregatit borcanul ei special pentru biscuiti si cu un mare zambet s-a asezat sa-i savureze:)).

200 gr unt
40 gr miere
320 gr zahar
700 gr faina
1 lingurita bicarbonat
2 lingurita sare
4 lingurite ghimbir praf

Untul, zaharul si mierea se pun pe foc laolalta la topit.
Se lasa la racit aprox 15 minute,
dupa care se toarna compozitia peste faina.
Se adauga bicarbonatul, sarea, doua oua si la sfarsit ghimbirul praf.
Se framanta bine
Luam din aluat, intindem dar nu foarte subtire si decupam cu ce forme avem la indemana.Noi am folosit-o pe cea inimioara ca doar au fost facuti din dragoste:D
Se aseaza in tava de cuptor la foc mic , aprox 10 min.
Se pot servi imediat sau in zilele urmatoare.Sunt execelenti la ceai, lapte sau cafea.



duminică, 20 martie 2011

Cartofi la cuptor cu untura de gasca

De ceva timp a devenit un obicei ca la fiecare masa in familie, sa pregatim aceasta garnitura care ne place extrem de mult. Are un gust deosebit datorita unturii de gasca.

Ingrediente:
1 kg cartofi
4 linguri untura de gasca
sare, piper, boia, cimbru

Cartofii se curata, se spala si ii taiem in bucati egale. Intr-o tava punem cartofii, adaugam untura, condimentele si amestecam bine.
Bagam tava in cuptor la foc potrivit. Dureaza aproximativ 1 ora si 30 de minute.

Pofta buna!

Coaste de porc la cuptor

Ieri am preparat niste coaste de porc la cuptor pe care le-am servit alaturi de cartofi si sos de usturoi verde si au fost delicioase, mai ales ca este o reteta atat de simpla si accesibila.

Ingrediente:
1 kg de coaste de porc
3-4 catei de usturoi
sare, piper, boia, seminte de chimen, cimbru, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 lingurita ulei de masline

Se curata usturoiul si se pune intr-un mojar impreuna cu celalalte ingrediente. Se amesteca bine pana devine pasta.
Intre timp, carnea se fierbe timp de 10 min, dupa care se scurge de apa si se unge cu amestecul de mirodenii. Se pune intr-o tava si se baga in cuptor la foc moderat pentru aproximativ 40-50 de minute. Se poate pune in tava un pahar de vin alb.
                                                                      

Pofta buna!

Gris cu lapte

Cu gândul la copilărie astăzi am pregătit griş cu lapte:).
Este un desert foarte bun, simplu şi rapid care se prepară foarte uşor......pentru pitici şi nu numai:D.
Pentru 3 porşii avem nevoie de: 

4 căni lapte
1 cană griş
4 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat


1. Se pune la fiert laptele cu zahărul vanilat.
2. Când clocoteşte, se adaugă grişul în ploaie şi se amestecă repede ca să nu facă cocoloaşe.

3. La sfârşit se adaugă  zahărul şi se lasă la foc mic 10-15 minute, amestecând continuu până când se îngroaşă.
4. Se serveşte cald, presărat cu scorţişoară sau cu dulceaţă de vişine.

joi, 17 martie 2011

Tort cu mere

Tortul de mere te lasa fara cuvinte:). E un desert putin acrisor, parfumat, usor...pur si simplu delicios. L-am pregatit pentru petrecerea piticilor, copii intre 1 an si 4 ani si a avut un real succes :D. Este un yummmiii nesfarsit pentru noi si se prepara asa:

Ingrediente:

6-8 mere (depinde de marime)
200 g margarina, 
9 linguri zahar
5 oua
5 linguri faina
1/2 plic praf de copt
frisca, optional visine (din compot) sau nuci

Intr-o oala inalta  am topit margarina cu 4 linguri de zahar.
Am curatat  merele si am inlaturat mijlocul (cotorul)
Am asezat merele in oala cu margarina si zaharul topit. Mijlocul merelor l-am umplut cu stafide, dar se pot adauga bucatele de visine sau nuci .
Se pune la cuptor in jur de 20 de minute, sa se inmoaie merele. Din cand in cand  stropim merele cu margarina topita din oala.
Se bat albusurile bine, bine.
Am adaugat  cele 5 linguri de zahar pe rand si galbenusurile. Praful de copt il amestecam cu faina. Cu o lingura de lemn punem cele 5 linguri de faina ,una cate una amestecand usor, ca sa nu ramana cocoloase.
Cand s-au inmuiat merele, am turnat deasupra aluatul si l-am bagat  in cuptorul preincalzit.
Se tine la foc mic. Verificam cu o scobitoare aluatul, cand nu ramane numic lipit de ea este gata:)
Rasturnam tortul pe un platou si il  lasam la racit, apoi se orneaza cu multa imaginatie , frisca, ciocolata in functie de preferinte.

miercuri, 16 martie 2011

Guacamole

Poate fi o gustare ideala la o masa cu prietenii sau un antreu daca faceti party:). Este o specialitate mexicana apreciata pentru gustul deosebit.

Ingrediente:
7 avocado
1 lime sau lamaie
2-3  rosii potrivite
3 fire ceapa verde sau o ceapa rosie
ardei iute rosu murat, nu uscat
sare, piper
ulei de masline
patrunjel sau coriandru

Avocado se taie pe jumatate si se scoate pulpa cu ajutorul unei linguri.
Intr-un castron punem pulpa taiata marunt (daca aveti un instrument de pasat ar fi ideal, dar nu la robotul de bucatarie pentru ca se oxideaza).
Punem peste piureul de acovado ceapa maruntita, rosiile taiate cubulete mici, ardeiul iute spalat, curatat de seminte si taiat si el marunt (gustati sa vedeti daca nu cumva e prea iute), sucul de la 1 lamaie, sare, piper, 2-3 linguri ulei de masline si patrunjelul taiat marunt .
Se amesteca bine.
Se serveste  cu tortilla chips
Pofta buna